Μαγνητικός Τοίχος σε Δημοτικό Σχολείο

Μαγνητικός Τοίχος σε Δημοτικό Σχολείο: Ιδέες και προτάσεις εφαρμογής

O Μαγνητικός Τοίχος σε Δημοτικό Σχολείο μπορεί να αποδειχτεί πολύ χρήσιμος.

Είναι πολύ εύκολο να αποκτήσετε έναν τοίχο επιδεχόμενο μαγνητισμό στο γραφείο σας ή στη σχολική σας αίθουσα σήμερα. Εκτός από παραδοσιακά μεταλλικά φύλλα και πίνακες που επιδέχονται μαγνητισμό, μπορείτε να επιλέξετε μαγνητικό χρώμα, μαγνητικό σοβά ή ακόμη και μαγνητική ταπετσαρία.

Τα μεταλλικά φύλλα και οι πίνακες που επιδέχονται μαγνητισμό δεν φαίνονται μοντέρνοι και μπορεί να είναι πολύ περιοριστικοί σε μέγεθος, επομένως γιατί να μην σκεφθείτε εναλλακτικές επιλογές όπως μαγνητικό χρώμα, μαγνητικό σοβά ή μαγνητική ταπετσαρία; Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να μεταμορφώσετε έναν ολόκληρο τοίχο ή γραφείο ή σχολική αίθουσα σε έναν διαδραστικό κι ελκυστικό χώρο.
Σας δίνουμε μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν μαγνητικό τοίχο στη σχολική σας αίθουσα.

Μαγνητικός Τοίχος σε Δημοτικό Σχολείο - Τρόποι Αξιοποίησης

Προγραμματισμός

Αναρτήστε ημερολόγια, σχολικά θέματα, χρονοδιαγράμματα, παιχνίδια, σχολικές εκδρομές, κοινωνικές δραστηριότητες – οτιδήποτε θελήσετε – στον μαγνητικό σας τοίχο.
Αυτό θα ενθαρρύνει τους μαθητευόμενους κάθε ηλικίας να διαβάσουν, να περιπλανηθούν στις διαθέσιμες πληροφορίες και να συμμετάσχουν περισσότερο!

Διασκέδαση

Το σχολείο δεν χρειάζεται να ταυτίζεται μόνο με δουλειά. Το να μαθαίνει κανείς διασκεδάζοντας μπορεί να είναι πολύ περισσότερο εποικοδομητικό και αποτελεσματικό. Χρησιμοποιήστε έναν μαγνητικό τοίχο στα διαλείμματα για να παίξετε σκάκι ή αναγραμματισμό λέξεων (απλά αγοράστε τα αντίστοιχα μαγνητικά τεμάχια για τα δύο παιχνίδια). Εργαστείτε σε ομάδες. Οι μικρότεροι μπορούν να μάθουν πώς να δουλεύουν ομαδικά, πώς να σκέπτονται, να προγραμματίζουν και να συλλαβίζουν – όλα με τη βοήθεια παιχνιδιών.

Αλληλεπίδραση

Επισυνάψτε χάρτες στον μαγνητικό σας τοίχο και προσκαλέστε τους μαθητές να δείξουν πού μένουν, ποια μέρη έχουν επισκεφθεί, ποια θα θέλανε να επισκεφθούνε.
Ένας μαγνητικός τοίχος θα ήταν εξαιρετικός για μαθήματα ιστορίας ή γεωγραφίας. Από πού και προς πού ταξίδεψε ο Χριστόφορος Κολόμβος; Ποια είναι η πρωτεύουσα της Αυστραλίας; Χρησιμοποιήστε μαγνήτες στον μαγνητικό σας τοίχο για μια πιο αλληλεπιδραστική μαθησιακή εμπειρία.

Ανταμοιβή

Οι μαγνητικοί τοίχοι προσφέρονται για κινητοποίηση και πίνακες ανταμοιβής. Για να επισημάνετε επιτυχημένες εργασίες απλά αναρτήστε τις στον τοίχο ώστε να τις βλέπουν όλοι. Αυτό το απλό εργαλείο μπορεί να είναι πολύ περισσότερο αποτελεσματικό από την ηλεκτρονική ταχυδρόμηση ή την εκτύπωση φυλλαδίων, που μπορούν εύκολα να χαθούν.
Οι μαθητές θα ενθουσιαστούν όταν ανακαλύψουν ότι οι εργασίες τους έχουν αναρτηθεί στον τοίχο.

Δημιουργικότητα

Παραθέτουμε τρία παραδείγματα χρήσης ενός μαγνητικού τοίχου για προώθηση της δημιουργικότητας μεταξύ των μαθητών.

Αναρτήστε οποιεσδήποτε από τις εργασίες των μαθητών, από τέχνη, θεωρητικές ή θετικές επιστήμες.

Ή απλά αφήστε γράμματα της αλφαβήτου και αριθμούς πάνω στον μαγνητικό σας τοίχο και δείτε πώς οι μαθητές τα επανατοποθετούν για να γράψουν μηνύματα.

Μην περιορίζετε τους μαθητές μόνο σε γράμματα και αριθμούς, σκεφθείτε μαγνήτες για σχεδιασμό, αλφάβητο ξένης γλώσσας για όσους μαθαίνουν μία και πολύ περισσότερα.

Έχετε απορίες σχετικά με τα προϊόντα μας; Επικοινωνήστε μαζί μας στο: info@smartersurfaces.gr ή στο 210 770 6319.